Gothaer lanseaza GoRESPONSIBLE, o asigurare de raspundere civila privata cu o clauza speciala pentru biciclisti

Gothaer Asigurari Reasigurari pune la dispozitia clientilor sai Asigurarea GoRESPONSIBLE – Raspundere Civila Privata care ofera, pe langa acoperirea de baza, si o clauza speciala pentru biciclisti, oferindu-le celor care opteaza pentru ea toata protectia de care au nevoie pentru eventualele accidente pe care le-ar putea provoca unor terte persoane, atunci cand circula cu bicicleta.

Produsul se adreseaza biciclistilor amatori, care respecta regulile impuse pentru practicarea acestui sport si circula pe drumuri publice si in spatii amenajate, cum sunt parcurile. Acesta nu este un produs pentru ciclistii profesionisti, care iau parte la competitii sau pedaleaza off-road sau in conditii de nesiguranta. Pentru ei au fost concepute asigurari dedicate sporturilor extreme.

Piata bicicletelor din Romania s-a dublat

Noul trend care promoveaza un stil de viata sanatos, incluzand aici si diverse forme de miscare, le-a reamintit multora ca mersul pe bicicleta era ceva ce ii bucura in copilarie. Altii si-au amintit ca mereu au vrut sa invete sa mearga pe bicicleta si au zis ca nu e niciodata prea tarziu… Asa se face ca s-au marit randurile biciclistilor amatori in Romania si au inceput sa fie tot mai vizibili nu doar in parcuri, ci si pe soselele din orase. In Romania s-a ajuns ca piata de biciclete sa se dubleze din 2010 pana in 2015, an in care s-au si cheltuit 60 de milioane de euro pe acest segment la noi in tara.

Unii dintre cei care incep sa foloseasca regulat bicicletele se limiteaza la iesiri in parc, altii insa, merg cu ele in trafic si le utilizeaza nu doar pentru relaxare si miscare, ci si ca mijloc de deplasare. Cu toate acestea, nu toti se gandesc la riscurile la care se expun. Se vorbeste cel mai frecvent despre posibilitatea ca acesti biciclisti sa fie accidentati din vina soferilor neglijenti, dar Gothaer indeamna toti pasionatii de acest sport sa se gandeasca si la evenimentele neplacute care pot avea loc din vina biciclistului.

In Romania, un biciclist nu este obligat sa se asigure printr-o polita de raspundere civila, insa, cu trotuarele noastre inguste si cai dedicate biciclistilor limitate, exista riscul ca acesta sa produca pagube pentru care ramane raspunzator. Sunt o multime de scenarii care pot avea loc si care ii pun pe biciclisti in situatia neplacuta de a plati pentru pagubele provocate. Iata cateva scenarii:

  • In mersul sau pe trotuar, cu atat de mult slalom printre trecatori, biciclistul se dezechilibreaza si zgarie o masina parcata pe margine. Proprietarul autovehiculului are tot dreptul sa ii ceara biciclistului compensatii pentru paguba produsa;
  • Biciclistul se afla in parc si ii sare in fata un copil pe care il accidenteaza (poate chiar foarte grav). Parintii copilului sunt indreptatiti sa ii ceara daune.
  • Si iata si un caz real: in 2012, un biciclist din Medias a fost dat in judecata de Primarie si i s-au cerut daune de 1.300 de lei dupa ce acesta a fost surprins de camerele de supraveghere in timp ce intra cu bicicleta intr-o bariera aflata la intrarea intr-o piata.

Oricare dintre scenariile de mai sus poate deveni realitate sau se poate repeta, dar biciclistii pot fi prevazatori si responsabili, protejandu-se printr-o asigurare dedicata riscurilor la care se expun sau ii expun si pe altii.

In acest context, asigurarea GoRESPONSIBLE – Raspundere Civila Privata de la Gothaer, achizitionata impreuna cu clauza pentru biciclisti este cea mai buna optiune de asigurare pentru cei care iubesc pedalatul si il practica responsabil, bucurandu-se de miscare fara a ignora pericolele la care sunt expusi.

Despagubirea maxima derivata din clauza de biciclisti ce poate fi acordata este de 50% din limita de raspundere a politei de baza, GoRESPONSIBLE, dar nu mai mult de 50.000 de euro pe eveniment.

sursa: link

Lasă un răspuns